Besni’de 400 Bin Fidan Toprakla Buluşacak 19-Şub-2016

Erdemoğlu Ailesinin öncülüğünde başlatılan “Yeşil Besni” projesi kapsamında Besni Belediyesi’nin çalışmalarıyla 400 bin fidan toprakla buluşacak.

2014-2015 ve 2016 yılı içerisinde 400 bin civarında ağacın toprakla kavuşması için belediye ekipleri Besni’nin her bölgesinde fidan dikim çalışmalarına devam ediyor.
Konu hakkında açıklama yapan Belediye Başkanı İbrahim Öztürk, “Şuanda Besni ilçemizde gerek belediyemiz tarafından gerekse de Orman İşletme Müdürlüğü tarafından yaklaşık 51 bin 500 civarında bir ağaç dikimi tamamlanmış olacak. 10-15 günlük süre içerisinde temin ettiğimiz ağaçları da diktiğimiz takdirde 51 bin 500 civarında ağacı dikmiş olacağız" dedi.
Fakülte kampüsünün civarında ve etrafındaki eteklerde ciddi bir ağaçlandırma çalışması yaptıklarını anlatan Öztürk, şunları kaydetti:

"Şuanda da devam ediyor. Aynı zamanda bütün mahallelerimizde ağaçlandırma çalışması hızla devam ediyor. Bu ağaçları belediye bütçesine yükletmeden Elazığ Orman Bölge Müdürlüğümüzden, Adana Orman Bölge Müdürlüğümüzden, Şanlıurfa Orman Bölge Müdürlüğümüzden ve Gaziantep Büyükşehir Belediyemizden temin ettiğimiz seçme ağaçlarla bu çalışmayı yaptık ve yürütüyoruz. Geçen yılda yine Merinos’un öncülüğünü yaptığı bu çalışmalarımızda 2014 ve 2015 yılında toplam 125 bin civarında ağacı dikmiş olacağız. Yalnız 2016 yılı içerisinde yazdan hazırlıklarını yaparak, teminci heyetine de yazdan girerek mahalle mahalle ve Besni’nin bütün eteklerinde hedefimiz 150 bin ağaç dikmek. Yani bu 150 bin ağacı 2016 yılında inşallah bu ağaç çalışmasını bütün noktaları değerlendirerek, hesaplarını yaparak bu üç yıl içerisinde hedefimiz 300 bine yakın ağacı ilçemize dikmiş olacağız"

GÖLBAŞI GÜZERGAHINI AĞAÇLANDIRACAĞIZ

İlçedeki ağaçlandırma çalışmalarını da hatırlatan Öztürk, şöyle dedi:

"Bunun dışında yine Orman Bölge Müdürlüğümüz bu 2016 yılı için hedeflerimiz içerisinde kendi çalışmalarını gerek çevre yolu güzergâhında gerekse Gölbaşı yolu güzergâhında ve Adıyaman yolu güzergâhında, Kayaardı bölgesinde, Cüneyt Dede, Üniversite kampüsümüzde, jandarma bölgesinde takviyelerimizle birlikte Orman Bölge Müdürlüğümüz marifetiyle de 100 bin civarında ağacı 2016 yılı için hedeflemekteyiz. Toplamda 400 bine yakın ağacı biz bu üç yıl içerisinde Orman Bölge Müdürlüğümüzün de yapacağı çalışmayla birlikte, Yeşil Besni Projesinin amaçları ve hedefleri doğrultusunda Merinos’unda bu konuda ki öncülüğünü de önemseyerek inşallah Besni’mize kazandırmış olacağız. Biz bu çalışmayı zaten belediye olarak yürütüyoruz ama Merinos’un bu konuda bize öncülük etmesi ayrı bir heyecan, şehrimize ayrı bir değer kattı. İnşallah onların bu ufukları, bu heyecanları gerek Yeşil Besni projesinde gerek Besni’ye üniversite konusunda bize heyecan ve ışık vermekte. Onlara şahsım ve memleketim adına sonsuz şükranlarımı sunuyorum. Yeşil Besni’yi inşallah hep birlikte umutla heyecanla bekliyoruz"

https://www.perrehaberajansi.com/haber/2523/besnide-400-bin-fidan-toprakla-bulusacak.html

 

19 Şubat 2016

Perre Haber

 

Yorum Yap

Yorum başarıyla iletildi.
Some errors while submit form