Enerji Verimliliğinde birincilik Merinos’un 21-Şub-2014

Dünyanın en büyük parça halı üreticisi Merinos, Gaziantep Enerji Zirvesi’nde ilk kez verilen ‘Sanayide Enerji Verimliliği’ ödüllerinde, birincilik ödülüne layık görüldü.


Merinos Halı, Gaziantep Sürdürülebilirlik Akademisi ve Gaziantep Büyükşehir Belediyesi tarafından bu yıl ilk kez verilen ‘Sanayide Enerji Verimliliği Ödülleri’nde ‘fabrikalarımızda kullanılan kompresör ve elektrik motorlarının verimliliğinin artırılması’ projesiyle büyük ölçekli firmalar kategorisinde birincilik ödülüne layık görüldü. 2. Ulusal Enerji Zirvesi kapsamında, çevre politikaları, enerji yönetimi uygulamaları ve yatırımda yerli katkı gibi kriterlerin değerlendirilmesi sonucunda verilen ödülü Merinos Halı Sanayi ve Ticaret A.Ş., adına Merinos Halı Yönetim Kurulu Başkanı Ali Erdemoğlu, Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık’ın elinden aldı. Merinos Halı’nın enerji verimliliğini attırarak işletme giderlerini minimuma indirmeyi amaçlayan projesi enerji tasarrufu alanında örnek olarak gösterildi.

Gaziantep’te doğan ve bugün dünyanın en büyük parça halı üreticisi haline gelen Merinos’un enerji verimliliği uygulamalarıyla da bölgede öncü rol oynadığını belirten Ali Erdemoğlu, “Bugün Merinos markalarımızla 5 kıtada 70 ülkeye ulaşıyoruz. Bütün dünyaya parça halı üretiyoruz, bu üretimi yaparken hem insanımıza hem ülkemize katma değer yaratacak uygulamaları benimsemeye özen gösteriyoruz. Dünyanın en büyük parça halı üreticisi olarak iş yapış süreçlerimizle de örnek olmayı hedefliyoruz” dedi.
Enerji tasarrufu konusunda dünya standartlarında uygulamaları benimsediklerini ve bu doğrultuda projeler geliştirdiklerini belirten Erdemoğlu, “Kurulduğumuz günden beri doğup büyüdüğümüz bu topraklarla beraber büyümeyi hedefledik, doğaya karşı değil, doğayı koruyarak ve gelecek nesillere daha güzel bir dünya bırakarak çalışmalarımızı sürdüreceğiz” diye konuştu.
Bu yıl ilk kez verilen ‘Sanayide Enerji Verimliliği Ödülleri’nde ödüle layık görülen Merinos’un ‘Fabrikalarımızda kullanılan kompresör ve elektrik motorlarının verimliliğinin artırılması’ projesi hakkında da bilgi veren Ali Erdemoğlu, bu projeyle enerji tasarrufunun sadece çevreye değil işletmeye faydalarını da göstermiş olduklarını belirtti. Enerji verimliliğini arttırmanın işletme giderlerinin minimuma indirilmesinde etkili olduğunu söyleyen Erdemoğlu, proje için öz kaynaklarından yaklaşık 115 bin TL harcama yaptıklarını ve bu harcamayı 4-6 ay gibi kısa bir sürede amorti ettiklerini de sözlerine ekledi.
Merinos Halı’ya birincilik ödülünü kazandıran proje kapsamında redüktörlü motorlar, fan motorları ve kompresör motorlarındaki devir kontrolünü inverterle yaparak tasarruf sağlanıyor.
Törende Merinos Halı Yönetim Kurulu Başkanı Ali Erdemoğlu plaketini, Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık’tan aldı.

https://www.milliyet.com.tr/yerel-haberler/gaziantep/enerji-verimliliginde-birincilik-odulu-merinos-un-10041568

 

21 Şubat 2014

Milliyet Gazetesi

 

Yorum Yap

Yorum başarıyla iletildi.
Some errors while submit form