Erdemoğlu'ndan eğitime 15 milyon TL 02-Haz-2014

Adıyaman Üniversitesi Besni Mehmet Erdemoğlu Mimarlık Fakültesi’nin temeli Erdemoğlu Holding’in destekleriyle atıldı. Fakülte iki yılda bitirilecek.

Erdemoğlu Holding, yatırımlarıyla toplumsal kalkınmaya destek olmaya devam ediyor. Adıyaman'ın Besni İlçesi’nde, 15 milyon lira yatırımla hayata geçirilecek olan Mehmet Erdemoğlu Mimarlık Fakültesi’nin temeli atıldı. 600 öğrenci kapasiteli fakültenin inşasının iki yılda tamamlanması hedefleniyor. Temel atma törenine Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, Gaziantep Valisi Erdal Ata, Adıyaman Valisi Mahmut Demirtaş, bölge belediye başkanları, milletvekilleri, Erdemoğlu Holding Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Erdemoğlu, Adıyaman Üniversitesi Rektörü Prof. Mustafa Talha Gönüllü ve çok sayıda davetli katıldı. Temel atma töreninde konuşan Erdemoğlu, “Türkiye’den kazandığımızı ülkemizin geleceğine kazandırma ilkesiyle hareket ediyoruz. Bugüne kadar eğitime 45 milyon lira kaynak aktardık. Son olarak geçtiğimiz aylarda 650 öğrenci kapasiteli Van Mehmet Erdemoğlu Teknik Meslek Lisesi’ni eğitim öğretime kazandırdık. Ayrıca 900 öğrenci kapasiteli Gaziantep Kız Meslek Lisesi’ni de eğitim öğretime kazandıracağız” diye konuştu. 

HEDEF 5 BİN ÜNİVERSİTELİ 

Erdemoğlu, sanayicilere de çağrıda bulunarak, “İlçemizdeki mimarlık fakültesinin yanına yeni fakülteler eklenmesini bekliyoruz. Hedefimiz ve beklentimiz, Cumhuriyetimizin 100. yıldönümü olan 2023’te Adıyaman Besni Kampusu’nda 5 bin öğrencinin eğitim görmesi. Bizim başlattığımız bu yolda yatırımlarım devam edeceğine inancımız tam” dedi.

SIRADA İPLİK YATIRIMI VAR

İbrahim Erdemoğlu, eğitimin yanı sıra ekonomik kalkınma adına da önemli yatırımları olduğunu söyledi. Erdemoğlu, Besni’de 30 milyon dolar yatırımla bir iplik tesisi kurmak üzere çalıştıklarını açıkladı. 

 

2 Haziran 2014

Akşam Gazetesi

Yorum Yap

Yorum başarıyla iletildi.
Some errors while submit form